O nás
Naše kliniky

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

header-image
header-image

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát. Pojďme se společně podívat na podmínky a charakteristiky, které musí každá žena splňovat, aby mohla být do dárcovského programu zařazena.

Zdravotní stav

Základním předpokladem pro darování vajíček je perfektní zdravotní a psychický stav. Každá potenciální dárkyně u nás podstupuje gynekologické a ultrazvukové vyšetření, opakované testy na pohlavní nemoci a test návykových látek v moči. Provádíme i genetické vyšetření na cystickou fibrózu a karyotyp, který porovnává počty chromozomů. Přijímáme dárkyně s BMI maximální hodnoty 29.

Věk 18-33 let

Aby se žena mohla stát dárkyní, musí jí být mezi 18 až 33 lety. Proces darování podléhá zákonům ČR a proto je nutná plnoletost. Zároveň se však s přibývajícím věkem plodnost snižuje a proto je maximální věková hranice pro darování právě 33 let.

Vzdělání

Od našich dárkyň požadujeme minimálně středoškolské vzdělání. Jsou mezi nimi také vysokoškolské studentky.

Mateřství

Pokud už dárkyně sama děti má, dalšímu dárcovství to rozhodně nebrání. Naopak to indikuje, že jsou její vajíčka zdravá, a že je plodná. Překážkou by bylo pouze probíhající těhotenství nebo kojení.

Národnost

V naší databázi dárkyň se nachází ženy různých národností a ras. Jelikož i naši pacienti pocházejí z různých zemí, dává nám to možnost pro ně najít dárkyni s co možná nejvíce společnými fyziognomickými znaky s budoucí maminkou.

Chcete se dozvědět více o dárcovském programu kliniky Unica? Neváhejte kontaktovat naše koordinátorky, které vám rády předají další informace.

 

Kontaktujte nás

Související články

header-image

24. 4. 2024

Má životní prostředí vliv na vaši plodnost?

Naše zdraví, zejména plodnost, je významně ovlivněno prostředím, ve kterém žijeme. Vystavení určitým faktorům životního prostředí může mít podle stále rozsáhlejšího výzkumu škodlivé důsledky pro naše reprodukční zdraví.

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

27. 3. 2024

Přichází jaro – období nových začátků a plodnosti

Jaro je již tradičně symbolem nového začátku. Příroda ožívá a všechno začíná růst a kvést. Stromy se zelenají, květiny vystrkují první poupata a ptáci zpívají, aby přivítali novou sezónu.