Všechny začátky jsou těžké

header-image
header-image

"S manželem jsme se poznali před pár lety a nyní je nám oběma skoro 40 let. Chtěli jsme si splnit sen o společném dítěti a po roce neúspěšných pokusů jsme navštívili lékaře na reprodukční klinice v Itálii. Po první konzultaci jsme si jím nebyli moc jisti. Prostě to mezi námi nezafungovalo. Navíc jsme měli pocit, že podstupujeme mnoho zbytečných a nákladných procedur, které nám přinášejí jen minimální výsledky. Jinými slovy, zdálo se nám, že je lékař doporučuje jen z touhy po zisku. Po chvíli hledání jsme na internetu našli kliniku Unica, která se nám hned zalíbila. První online setkání s MUDr. Čepelákem bylo velice zajímavé a při komunikaci s ním i s naší koordinátorkou Veronikou jsme se cítili skvěle. Velmi rychle jsme se proto rozhodli pro léčbu darovanými vajíčky na této klinice. Tolik jsme se těšili na její začátek. A když konečně přišel, měli jsme obrovskou radost. 

Jsme oba časově flexibilní, proto jsme se rozhodli pro odběr spermatu a ultrazvuk přímo na klinice a udělali si první výlet do Prahy. Všechno šlo opravdu hladce. Do Prahy jsme přiletěli s Ryanair a pak pokračovali do centra města autobusem. Spojení bylo snadné a cesta navíc levná. Náš hotel se nacházel na Praze 5 a tuto část města můžeme vřele doporučit. Je dobře napojena na síť veřejné dopravy a všechny atrakce města. Praha je prostě skvělé město a všude dojdete pěšky. Navíc je tu opravdu čisto a Pražané jsou velmi přátelští. Den po našem příjezdu jsme navštívili kliniku. Nacházela se jen 10 minut metrem od našeho hotelu. Jakmile jsme vystoupili, klinika byla přímo před zastávkou. Opravdu praktické, že? Navíc pro ty, kteří přijedou autem, je zde zdarma k dispozici prostorné parkoviště. Samotná klinika je nádherná. Díky příjemným barvám, jemné hudbě a vřelému přivítání skoro zapomenete na nervy, které člověk před takovou návštěvou má. Čekárna je dobře rozdělena tak, aby nemuseli všichni klienti sedět pohromadě, a malý samoobslužný bar láká na teplé i studené nápoje. Po krátkém čekání jsme si promluvili s koordinátorkou Veronikou a manžela poté zavolali na odběr spermatu, který probíhá v malé místnosti s pohodlnou pohovkou a televizí. Samozřejmě, že představa, že každý muž zde ze sebe musí vydat to nejlepší, je trochu zvláštní, ale je to součást procedury. 

Když manžel skončil, šli jsme na mé ultrazvukové vyšetření a první osobní schůzku s panem doktorem Čepelákem a naší koordinátorkou. Pan doktor Čepelák je přátelský a milý člověk a v jeho přítomnosti jsme se cítili velmi dobře. I přes to, že nemluví naším rodným jazykem, díky koordinátorce Veronice nebyl v komunikaci žádný problém. Ultrazvukové vyšetření probíhalo velmi diskrétně a kromě samotného lékaře zůstali všichni ostatní mimo ordinaci a čekali na náš návrat. Pak ale následovaly špatné zprávy. Moje endometrium se nevyvinulo tak, jak bylo potřeba, a proto musel pan doktor transfer zrušit. Každá žena si jistě dokáže představit, jak zničená jsem se cítila. Když vám lékaři řeknou, že musíte vzdát tento cyklus a zkusit štěstí v tom dalším, bylo to hrozné. Pan doktor Čepelák mi vysvětlil, že při nízkém přenosu endometria jsou rizika potratu nebo selhání implantace příliš velká. Přiznávám, že při konzultaci s ním jsem myslela jen na to, jak je moje situace nefér. I když byl pan doktor Čepelák velmi chápavý a několikrát mi řekl, jak ho to mrzí, chtěla jsem prostě jen odejít a dát se do pořádku. Nyní, s odstupem času a chladnou hlavou mě rozhodnutí kliniky těší. Protože vím, že mnoho dalších klinik by ziskuchtivě pokračovalo i přes to, že by jejich klientovi hrozil finanční bankrot. Nyní se těšíme na další cyklus a doufáme, že vše půjde podle plánu."

Kontaktujte nás

Související články