O nás
Naše kliniky

5. 7. 2020

V Brně se koná mezinárodní sympozium Unicy a McGill University

header-image
header-image

Institut reprodukční medicíny Unica bude společně s partnerskou McGill University Montreal vzdělávat české gynekology. Na mezinárodním sympoziu, které proběhne ve čtvrtek 22. ledna 2015 v hotelu Voroněž v Brně, budou přednášet čeští i zahraniční odborníci o problematice stárnutí vaječníků, zachování plodnosti u onkologicky nemocných pacientek a operačních technikách před IVF.

„Jsem rád, že po nedávném setkání v Lyonu můžeme pozvat kolegy z Kanady a Francie k nám do Brna a podělit se s ostatními lékaři o nejnovější poznatky světové reprodukční medicíny. Každý zpřednášejících bude referovat o problematice, na kterou se specializuje. Myslím, že program je pestrý a zajímavě zkombinovaný,“ uvedl Prof. Zdeněk Malý, přednosta institutu reprodukční medicíny Unica, která sympozium pořádá.

Profesor Malý pohovoří o aktuálně diskutovaném tématu stárnutí vaječníků a kvalitě vajíček. Jeho kolega, profesor Hananel Holzer, přednosta montrealského McGill Reproductive Centre, se kterým Unica loni v létě uzavřela strategické partnerství, se bude věnovat problematice zachování plodnosti u onkologicky nemocných pacientek, na kterou se specializuje. Další host, profesor Antoine Watrelot z kliniky CRES L ́Hopital Natecia z Lyonu, světově uznávaný odborník na fertiloskopii, promluví o prospěchu a riziku adhesiolýzy předvlastní léčbou sterility. MUDr. Martina Novotná, specialistka na reprodukční endokrinologii z Unicy, bude přednášet o funkční ovariální rezervě. Posledním hostem potom bude MUDr. Vladimír Dvořák, přednosta brněnského Centra ambulantní gynekologie a primární péče a místopředseda České gynekologické a porodnické společnosti. Pohovoří o stále vyšším významu moderní hysteroskopie před IVF.

„Náš obor jde velmi rychle kupředu. Stále vyhodnocujeme stávající a vyvíjíme nové postupy a metody, získáváme nové poznatky. Chceme být stále mezi špičkou, a proto si myslím, že je velmi užitečné pravidelně se setkávat s ostatními odborníky ze zahraničí a o své zkušenosti se vzájemně podělit,“ uzavírá profesor Malý. Sympozia se zúčastní přibližně 70 gynekologů.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...

header-image

27. 3. 2024

Přichází jaro – období nových začátků a plodnosti

Jaro je již tradičně symbolem nového začátku. Příroda ožívá a všechno začíná růst a kvést. Stromy se zelenají, květiny vystrkují první poupata a ptáci zpívají, aby přivítali novou sezónu.

header-image

20. 3. 2024

Mimoděložní těhotenství

Každé těhotenství, které se vyvine mimo dělohu, se nazývá mimoděložní těhotenství. K tomu dochází, když se oplodněné vajíčko uhnízdí v oblasti, která není schopna udržet jeho růst.